Общ преглед

Дъждовният летен следобед в последния ден от юни се превърна в гореща метъл вечер за хиляди фенове на твърдата музика у нас. Германските пауър машини от "Helloween" и британските хеви метъл законодатели "Judas Priest" изнесоха над 3-часово шоу в препълнената столична зала "Арена Армеец". Двете култови групи пристигнаха у нас за един специален концерт по покана на Sofia Music Enterprises.

Пет минути преди 20 часа полупразната все още зала се разтърси от първите акорди на едно от емблематичните парчета на "Helloween" - "Eagle Fly Free“. За минути публиката се удвои и с бира в ръка посрещна с мощен рев друга любима песен - "Dr. Stein". В своя сет, продължил малко повече от час, германците представиха песни от последния си албум "My God-Given Right", но не пропуснаха да зарадват феновете си с емблематичните парчета "If I Could Fl"“, "Power", както и специален концертен трак, включващ в едно добре познатите "Halloween", "Sole Survivor", "I Can", "Are You Metal?" и "Keeper of the Seven Keys".

Разбира се, както подобава за едни от любимците на родната публика, не се мина и без здрав бис, в който залата избухна под звуците на "Future World“ и "I Want Out“.

След края на шоуто на германците залата отново се изпразни за отрицателно време, но съвсем скоро публиката се завърна с още бира и в очакване на легендите от "Judas Priest". И Роб Халфорд и компания не закъсняха – точно в 21.30 прозвучаха първите акорди на "Dragonaut", а залата изригна с мощен рев при появата на най-емблематичния глас на хеви метъла. Последният се появи в типичния си стил – облечен с черно кожено яке, обръсната глава и поглед, скрит зад черни очила.

"Judas Priest" представиха на родната публика част от песните от последния си албум "Redeemer of Souls", съчетани с най-големите хитове на публиката като "Metal Gods", "Turbo Lover", "Jawbreaker" и разбира се вечната "Breaking the Law", която докара публиката до екстаз. За да вдигне още повече градуса в залата, Роб Халфорд се появи на сцената за следващата песен "Hell Bent for Leather" с личния си мотор.

Всъщност, това бе и последната песен в листа на хеви метъл легендите, но те не оставиха пълната зала дълго време да иска още. За десерт остана "Electric Eye", а самият Халфорд разпя здраво феновете преди "You've Got Another Thing Comin“. "Painkiller“ и "Living After Midnight" бяха финалните подаръци за горещата публика, която аплодира Роб и "Judas Priest" още близо 10 минути след последния акорд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар