Снимка: Булфото

Общ преглед
Тъмната и мрачна зала Фестивална, обвита от цигарен дим, просветна към 22.00 часа на 16 септември с появата на Manu Chao и La Ventura. Сякаш не само парчетата на френскоиспанския музикант, който гостува у нас за трети път, но и забраната да се пуши на обществени места зарази публиката, която не спря да пали цигара след цигара.  Толкова динамично, колкото вървяха и песните на Manu Chao.

Почти без дъх музикантът влизаше от песен в песен, като неведнъж благодари на София за топлото посрещане. А то наистина бе такова.

Атмосферата бе добре загрята от появата на Миленита с новата й банда Funky Miracle, последвани от Уикеда. От своя страна фронтменът Ерол Ибрахимов изненада насъбралите се и с поканата към Кольо Гилъна, който изпя някои от незабравимите си парчета като "Най-щастливият ден".

Спонтанно или следващ примера на Роджър Уотърс и неговото гостуване със спектакъла „Стената” , Гилъна извика силно "Оставка", преди да слезе от сцената. Този път публиката предпочете да се отдаде на емоциите от музиката и свежите интерпретации на Ерол и компания на известни парчета, каквото бе What a Wonderful World на Луис Армстронг.

Така след два часа динамично надсвирване на български музиканти, на сцената излязоха и четиримата чуждестранни гости. По традиция музиката на Manu Chao бе визуализирана от видеоклипове.

Музикантът повиши градуса в началото с по-тежък саунд, като постепенно се изредиха и по-свежите му и лежерни песни. Романтично-провокативните му парчета вдъхновиха публиката, която "разлюля" зала „Фестивална” в един ритъм, неспираща да беснее и танцува, и с очакване, че подобно вдъхновение ще се случи отново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар