Снимка: БТА

Общ преглед
Седем години след първото си гостуване Depeche Mode отново събраха феновете си на българска сцена.

Повече от 20 хиляди се довериха на ценната музика, с която Дейв Геън и компания ни зарежда от 80-те години на миналия век.

Очакванията за велика среща се сбъдна, въпреки че мнозина се колебаеха, че концерт ще има след неслучилия се през 2009 г, а и не дотам доброто здравословно състояние на фронтмена на бандата, който получи и тежката диагноза рак и претърпя операция.

Подобни лоши прогнози не се случиха и Depeche Mode излязоха на сцената на стадион „Локомотив“. Публиката бе подготвена за тяхната поява от британското трио F.O.X. Band, които подгряха атмосферата.

След 21.00 часа Дейв Геън, Мартин Гор, Андрю Флечър, дългогодишните тур музиканти на групата Питър Гордино (кийборд, бас китара) и Крисчън Айгнер (барабани, синтезатори) подлудиха присъстващите с вечните им парчета, които отдавна са се превърнали в класика.

Музикантите представиха песни от новия си албум "Angel", "Heaven", "Soothe My Soul", "Should Be Higher" и "Soft Touch/ Raw Nerve". Не ни лишиха и от класики като "Personal Jesus", "Barrel Of A Gun" и "Walking In My Shoes".

"Локомотив" пращеше от вдигнати ръце на горе, които искаха да покажат обичта и верността си към музикантите. Светлинното им шоу с огромни екрани и силни прожектори едва ли може да се опише, но някак се връзваше хармонично със ситния дъждец, който тръгна да се сипе с "Enjoy The Silence".

Дейв Геън с екстравагантни сака и елечета не спря да вдъхновява публиката с непрестанните си движения и тичания по сцената. Присъствието му някак накара всеки да го почувства, да усети личността му, да разбере славата му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар