Снимка: Ройтерс

Английската група Depeche Mode  ще изнесе тази вечер втория си концерт в София. Шоуто ще започне в 20.00 ч. на стадион "Локомотив".

Музикантите ще представят песни от новия си албум "Angel", "Heaven", "Soothe My Soul", "Should Be Higher" и "Soft Touch/ Raw Nerve", както и класики като "Personal Jesus", "Enjoy The Silence", "Barrel Of A Gun" и "Walking In My Shoes".
Триото от Есекс F.O.X, което ще "подгрява" Depeche Mode ще се качи на сцената в 20.00 часа. Очакванията са музикантите да се появят около 21.00 ч., като шоуто им ще продължи повече от два часа.

Още по темата

Входовете на стадион "Локомотив" ще бъдат отворени в 17.30 часа. Движението по бул. "Рожен" ще бъде ограничено няколко часа преди това и до полунощ на 12 май.

От Столичната община припомнят, че може да се използва градският транспорт за придвижване до и от стадион "Локомотив" за концерта. В обхват от 400 метра до съоръжението има четири спирки на градския транспорт - на трамвайни линии с номер 11 и 12, както и на автобусите с номера 86 и 108. С всяка една от линиите може да се стигне и до метростанциите от втория лъч на метрото.

Спирката в България е част от турнето на Depeche Mode в Европа. Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флетчър ще изнесат 34 грандиозни шоута в 25 европейски държави пред повече от 1,5 милиона фена преди да продължат в Северна Америка.

По-голямата част от миналата година Depeche Mode прекараха в работа по многоочаквания 13-ти студиен албум "Delta Machine". Той излезе през пролетта на 2013 г. като продължение на "Sounds Of The Universe" от 2009 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase