Снимка: НДК

На една сцена ще излязат Хилда Казасян, Васил Петров и Орлин Павлов. Общият им концерт ще се случи на 26 април в Зала 3 на НДК като част от Салон на изкуствата.
Тримата музиканти ще излязат по повод на музикалното събитие - The Art of Big Band, заедно с Биг Бенд Брас Асоциация с ръководител Ангел Заберски.

Музикантите са подбрали едни от най-красивите джаз мелодии на 20-ти век. Сред парчетата, които ще изпълни чаровната и харизматична Хилда Казасян, която в края на миналата година представи поредния си албум “Jazz & Me”, са “Fever” и “One Note Samba”.

Репертоарът на Васил Петров, изпълнител с широки професионални интереси в областта на джаз и поп музиката, работил с всички биг бендови оркестри в България (включително и с оркестъра на Вили Казасян), ще включва песни като “The Lady Is A Tramp” и “Killing Me Softly”.

Изпълнението на “Night and Day” и “Feeling Good” е поверено на Орлин Павлов. Освен джаз стандарти, в рамките на The Art of Big Band ще прозвучат и авторски композиции на Ангел Заберски, създадени и аранжирани специално за Биг Бенд Брас Асоциация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase