Верните фенове на "канарчетата" ще отбележат вековния юбилей на отбора си с концерт на Deep Purple. Снимка: Булфото, архив

Най-старият футболен клуб в България „Ботев” Пловдив ще отбележи 100-годишнината си с концерт на легендарните Deep Purple, съобщават от "София мюзик ентърпрайсис".

Събитието ще се проведе на 3 юни 2013 г. от 20 часа на стадион "Пловдив".

Билетите за концерта на рок-динозаврите ще бъдат на цени от 40 лв. за правостоящи на терена и 50 лева за седящи на трибуните. Ще бъде оформена и ограничена фен зона непосредствено пред сцената, за която билетите ще са по 60 лв.

Ценните хартийки за събитието могат да бъдат закупени от фен-магазина на канарчетата на стадион "Христо Ботев" в Пловдив, както и от централна каса пред община Пловдив. Билети ще има също така в касата на "Тикетпро" в билетния център в НДК и онлайн на адрес www.ticketpro.bg

Продажбата на билети стартира на 6 март (сряда) от 10 часа.

„Ботев” е най-старият български футболен клуб. Основан е на 12.3.1912 г. в град Пловдив. Пловдивският клуб гордо носи името на един от най-великите и гениални българи - Христо Ботев.

В своята славна 101-годишна история отборът на „Ботев” е два пъти шампион на България – 1929 г. и 1967 г., два пъти носител на Купата на България – 1962 г. и 1981 г., два пъти сребърен медалист и дванадесет пъти носител на бронзови медали от българските първенства. През 1972 г. спечелва Балканската клубна купа. Забележително е  участието на „жълто-черния” тим в европейските футболни турнири, като в тях постига и паметни победи над европейски грандове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase