Снимка: София Лайв Клуб

Общ преглед
Две интересни музикални събития може да посетим на 28 и 29 ноември. С първото ще се отбележи официалния трибют на Red Hot Chili Peppers.

Български музиканти сформират групата през юни тази година, като целта е култ към легендарната банда и собствено удоволствие.

В София Лайв Клуб ще може да чуем разнообразна програма, която проследява развитието на бандата от 1989 година до днес. Песните на великата група са преаранжирани от българските музиканти, като са запазени първоначалната идея и чувство. В момента работят по собствен албум, а скоро може да се радваме на излизането му на бял свят.

Групата се състои от автори, които свирят в различни музикални проекти: Стефан Вашев (Fuss Factory, Assprint, България търси талант, Гласът на България) - вокал, Илия Колев (Funky miracle) - китара, Пламен Йорданов (Smooth sense) - китара, Мартин Христов (Teophoria, Preyah & Smooth и други проекти) – бас и Максим Петров (Kozza mostra, Preyah & Smooth, Frappe) – барабани. Събитието е от 21.00 часа.

Ден по-късно на същата сцена ще излязат Бен Крос и Михаил Йосифов Секстет, които ще ни предложат джаз и добре познати поп и рок парчета.

Съвместният проект на актьора от Стар Трек и секстета на Михаил Йосифов се сформира спонтанно, а обединяващото е любовта им към музиката. Последваха много успешни концерти и гостувания на музикални сцени, както и специално подготвени аранжименти за Бен от Михаил Йосифов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase