Първият клип на Paramore в новия им състав от трима идва, за да докаже, че те са все още група, която не се е отказала да бъде активна, въпреки напускането на двама от основателите на бандата.

В клипа към сингъла Monster, който е включен в саундтрака на филма „Трансформърс 3: Dark of The Moon“ Paramore са показани в два отделни, но свързани сюжета.

Единият се развива в разрушено затворено пространство, наподобяващо празна стая с голи стени, а другият – в изоставена болница, от която групата тръгва да бяга на фона на динамичната рок песен.

Hayley, Taylor и Jeremy са по отделно в част от видеото, но в последствие се събират, докато всичко около тях сякаш се руши с пълна сила.

Клипът на Monster не съдържа откъси от филма „Трансформърс 3“, а по-скоро може да се възприеме като алегория за преодоляването на проблемите в групата и нейното оцеляване.

Специфичното във видеото е цикличността на сюжета и краят, който създава впечатлението, че действието ще продължи да се развива.

Още по темата

А музикалните медии в САЩ, като MTV, определят клипа като едно ново измерение в искрения подход на Paramore към преодоляването на проблемите и напрежението в състава на бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase