Снимка: PR

След по-малко от седмица - на 30 ноември, почитателите на българската музика ще станат свидетели на спектакъла "Споделено". На сцена на зала 1 в НДК ще видим Орлин Горанов и фънк формацията "Акага". Вече са в продажба и последните билети за шоуто.

А то ще си заслужава, тъй като вечните хитове на Орлин Горанов ще звучат в нов аранжимент на Акага - бендът, поставил основата на модерното българско звучене, съчетавайки поп, джаз, фънк, евъргрийн и класическа музика. Неотлъчно до тях ще бъде и женското присъствие на чаровното трио „Тринити“, както и щрайх квартетът Destiny. Специална изненада е и участието на Цветан Недялков (китара) и Ясен Велчев (клавишни инструменти).

Репетициите вече текат, а между тях Орлин Горанов сподели за удоволствието да работи с тези музиканти.


Дълги години сте на сцената и винаги сте усмихнат. Това маска ли е или житейска философия?

Естествено житейска философия и въпрос на възпитание.

Поп, опера, знакови дуети, концерти, турнета... Какво още ви  провокира като изпълнител?

Освен, че съм преподавател в Югозападния университет в Благоевград, може би някой ден ще дирижирам и режисирам спектакли.

Има ли рецепта за  творческо дълголетие и каква  е вашата?

Рецептата е да си отдаден на това което те прави щастлив. А музиката е толкова многолика.

Имали ли сте музикална цел или мечта, която все още не сте реализирали?

Не съм изиграл още своя "Хамлет", но съм търпелив.

Всеки изпълнител казва: Публиката е барометър за успех. Вие доволен ли се от оценката към вас и коя среща с почитателите ви е оставила най-траен отпечатък?

Ние работим за публиката. Сценичното изкуство е двупосочно, ако няма публика сме излишни. Всяка среща с публиката за мен е като първа.

Определяте се като изпълнител от старата школа, но дори и тази година бяхте на турне с млади изпълнители. Какво ви свързва и какво ви разделя с тях?

Това, че съм от "старата школа" не ми пречи да си контактувам с младите. Мисля, че взаимно всеки един от нас може да почерпи опит от другия. В изкуството възраст няма.

На 30 ноември предстои  спектакълът "Споделено" с Акага. Как се се роди идеята за него и какво ще споделите с публиката?

С Акага сме приятели и колеги отдавна. Да работиш с тези музиканти е не само удоволствие, но и голямо предизвикателство. Искаме да споделим в навечерието на Рождество с нашата публика много любов, сбъднати мечти и много споделени мигове с любимите им хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase