Кадър: Bulgaria ON AIR

Софийската филхармония организира летни концерти в парка на двореца Врана с мотото "Споделете музиката в двореца Врана". На тях ще изпълняват произведения на Верди, Моцарт, Бах, Менделсон и много други.

"Една от целите на тези концерти е да покажем на децата красотата и магията на човешкия глас, как се раждат песните и как е създаден човешкият звук", каза диригентът Максим Ешкенази.

По думите му колкото по-рано децата започнат да се докосват до класическата музика, толкова по-добре за тях, родителите им и цялото общество.

"Свидетели сме на тенденция, при която образователната функция на музиката става все по-силно застъпена", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Концертите започват на 7 юли от 20 ч., когато Софийската филхармония и Националният филхармоничен хор ще изпълнят откъси от опери на Верди, Пучини и Бизе.

Камерни произведения на Моцарт, Бах, Менделсон, М. Големинов, Милчо Левиев, Астор Пиацола ще звучат на 8 юли от 20 ч. в изпълнение на струнен квартет "Филхармоника".

9 юли е запазен за най-малките меломани.

Вечерта на 10 юли е посветена на цигулката на Юлиян Рахлин. Веднага след това ще звучи и "Италианска симфония" от Менделсон под диригентството на Максим Ешкенази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase