Снимка: Чинари

Уникален и оригинален сет от тъпани ще се появи за първи път на сцената в най-новия спектакъл на ансамбъл Чинари - "Ние, българите". Подобен сет от тъпани се прави за първи път у нас, по собствен проект и то специално за шоуто, което ще се състои на 24 ноември в зала 1 на НДК.

"Ние, българите" ще бъде и първия за ансамбъл Чинари от години насам спектакъл - с традиционно българско фолклорно съдържание. Освен това, той ще бъде поднесен на публиката абсолютно на живо, благодарение на повече от 60 танцьори, музиканти и певици на сцената.

Хореограф и режисьор на колоритния спектакъл е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015 г. с ансамбъл Чинари за спектакъла "Траките".

Билетите за "Ние, българите" се продават онлайн на Ticketportal.bg, в Билетен център в НДК. Цената им е от 10 до 30 лева в зависимост от мястото в залата.

Главна и обединяваща роля в спектакъла се пада на ритъма на тъпана, а от сцената ще се леят вихрени български танци и хора, инструментални мелодии и песни от различните етнографски области на България. Освен танцьорите от ансамбъла публиката ще може да се наслади на изпълненията на трио Булгарина и група Etnotix.

Последната е група без аналог у нас – състои от четири момичета-гъдуларки, перкусионист, китарист и вокал. Във фолклорното шоу ще се включи и Оркестъра за народна музика към Българското национално радио, с диригент Димитър Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase