Общ преглед

Канадският поп певец Джъстин Бийбър стана голямата звезда на снощната церемония за определянето на Европейските музикални награди на телевизия МТV в Милано снощи, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Той спечели пет от шестте категории, в които бе номиниран - за най-добър изпълнител мъж, за най-добра съвместна работа, за най-добър външен вид, за най-добри фенове, както и наградата Световно действие: Северна Америка.

Той изпълни своя хитов сингъл "What Do You Mean" под бурните овации на своите фенове, сред които очевидно имаше и много от онези, които му донесоха и победата в съответната категория.

Наградата за най-добра съвместна работа Бийбър спечели за песента "Where are U Now?" заедно със Скрилекс и Дипло.

Водещият Ед Шийран имаше доста работа да поддържа градуса на шоуто заедно с Руби Роуз, което не му попречи да спечели две от наградите - за най-добро изпълнение на живо и за най-добра световна сцена.

Някои от големите имена, които също бяха сред печелившите снощи, обаче отсъстваха от церемонията в миланската зала "Медиоланум форум". Сред неявилите се бяха Тейлър Суифт, който спечели за "Най-добра песен" с "Bad Blood", Риана - за най-добра изпълнителка, момчешката банда One Direction с наградата за най-добра поп група (заради което Бийбър не успя да грабне всичките си шест номинации), както и Ники Минаж - спечелила за най-добър хип-хоп.

Суифт остана само една награда, въпреки че имаше девет номинации.

Наградата за най-добър видеоклип отиде при хип-хоп дуета Макълмор и Райън Люис, които откриха шоуто с печелившия си хит "Downtown".

Специален гост бе брилянтният незрящ италиански тенор Андреа Бочели, който също въодушени феновете с прочутото си класическото изпълнение на "Time to Say Goodbye".

Шоуто закри певецът Фарел Уилямс, носител на награда "Грами", който изправи на крака публиката със своя хит "Freedom".

В галерията можете да видите запомнящите се моменти от церемонията, която бе уважена и от редица светски знаменитости и модели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар