Снимка: Reuters

Бионсе води с осем номинации за видео музикалните награди на MTV, включително и за видеоклип на годината за Drunk in Love, съобщи Асошиейтед прес.

Иги Азалия и Еминем са с по седем номинации.

Фарел Уилямс е единственият мъж, номиниран за голямата награда с Happy. За видеоклип на годината освен Бионсе му съперничат Иги Азалия с Fancy, Майли Сайръс с Wrecking Ball и Сиа с Chandelier.

Хитът Partition на Бионсе е номиниран за най добър клип на певица, и операторско майсторство, докато Drunk in Love с участието на Джей Зи е в надпреварата за най-добро сътрудничество. И двете песни са от петия албум на Бионсе, който носи нейното име. Pretty Hurts е номиниран за най-добра режисура, монтаж и социално послание.

Иги Азалия е номинирана по два пъти за най-добро поп видео и за видео на певица с Fancy и с другия си хит с участието на Ариана Гранде Poblem. Тя обаче не успя да се класира сред претендентите за най-добър хип-хоп клип.

Еминем пък е сред отличниците сред мъжете. Той е номиниран също за най-добър видеоклип на певец, където съперници са му Фарел Уилямс, Джон Леджънд, Ед Шийран и Сам Смит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase