Рут подари туя на Здравко. Снимка: TV7

Поп певицата Сантра стана поредният изпълнител, който напусна "Музикална академия". Тя бе номинирана, заедно с Етиен Леви и Георги.

Именно младата надежда впечатли с изпълнението на песента Impossible, подкрепен от Мария и Прея, и бе спасен от журито.

Етиен Леви представи пред зрители и публика песента на Трик "Такава нощ" заедно със Стенли, а вторият му избор бе "Междучасие" на Васил Найденов. Журито бе критично към неговото представяне, а и самият той бе готов да си тръгне, за да даде път на по-младите, в случая - Сантра. Зрителите обаче го подкрепиха с над 60% от вота и решиха изпълнителката да си стегне багажа.

Твърдо зад Сантра застана Люси Дяковска, на която й допаднаха изпълненията на парчетата Give me love, в тандем с Дичо, и "Сама" от репертоара на Мария Илиева.

Основната тема по време на елиминациите бе дали е честно Кичка Бодурова всеки път да пее свои песни. Тя се защити като каза, че тя не е дошла да победи, а да представи творчеството си, което е непознато за българската публика, тъй като живеела 20 години в чужбина. Рут Колева отново изпъкна, като предложи да се променят правилата и хората да не гласуват за Кичка, за да може 100-те хиляди лева да ги спечели някой, който наистина ще промени живота си с тях. 

Тя напомни и за скандала между Здравко и Прея, при който членът от журито обиди Прея, че може да я вземе само да му чисти и гледа градината. Рут му подари огромна саксия с туя.

Междувременно академията се сдоби с още трима участници. Борис Годжунов, Ники и Линда ще репетират заедно със зведите от шоуто до петък, когато ще излязат с тях на една сцена, за да представят своята песен. Тримата влизат с благотворителни мисии, като всеки подкрепя своята кауза. Борис Годжунов ще набира средства за пенсионираните музиканти от Съюза на българските артисти. Ники Захариев ще пее, за да подпомогне талантите от фондация ”Сирак”. Сирийката Линда ще пее за своите сънародници, които са бежанци в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase