Снимка: TV7

Първият изпълнител, който напусна шоуто "Музикална академия", е Лора Караджова. Тя се бореше на първите номинации с Петя Буюклиева и младока Любен Христов, който нашумя с визитката си на бивш наркодилър.

По регламент журито - Фънки, Георги Христов, Здравко от "Ритон" и Люси Дяковска, трябваше да спасят един от участниците и техният избор бе Петя. Буюклиева през цялата седмица изживяваше тежко номинацията си, но в крайна сметка се спаси. В нейна подкрепа се изказаха Деян Неделчев-Икебаната и Ива Николова.

Така борбата остана между Лора и Любен.

Караджова изпълни "Министър на веселието" с Криско, но журито се оплака, че чули повече от рапъра, отколкото от певицата. За втора песен Лора заложи на Te amo на Риана, но определено на места бе доста фалшива. За оставането си в надпреварата Любен изпълни "Прости ми" на Д2, в акомпанимент на неизвестните таланти.

Данчо и Мариана Караджови подкрепиха дъщеря си, докато Любен Дилов-син даде рамо на своя адаш.

В крайна сметка зрителите решиха първа багажа от "Музикална академия" да си стегне Лора Караджова, а баща й съжали, че дори една трета от нейните почитатели не са пуснали sms.

Журито взе страната на блондинката, а Здравко дори отсече, че Любен не става за подобен формат. "Бегай бързо мен, не си за тук", възкликна и Фънки.

По-рано пък "ритонецът" подпали на тема "българска музика" и се спречка с менторката на неизвестните таланти Рут Колева. Той я жегна с "Моля да не ме апострофират личности, които са пели само пред 200 души, 30 от които роднини". Рут пък изтъкна, че пяла пред 60 000, но Здравко я закова, че едва ли някой си е купил билет за нейната изява. Георги Христов също се намеси и заяви, че той сам си пълни залата и хората си купуват билети единствено заради неговите песни. В крайна сметка след един лакът от Дилов-син Рут Колева спря размяната на реплики.

Междувременно останалият в шоуто Любен Христов създаде усещането, че е в доста близки отношения с алкохола. А останалите участници започнаха да намекват, че ставал агресивен след няколко чашки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase