мРепортер Снимай и изпрати
3 / 1335

Поддръжка та дрънка

7
* Материалът е изпратен от читател на Dnes.bg

Един стандартен и общодостъпен тест, използван от много администратори, показва доколко изобщо са конфигурирани и поддържани сървърите на НОИ, където се въвеждат ЕГН-та, ЛНЧ, КИП и т.н. Сисадминът или е КРАЙНО некадърен, или е уволнен преди 10-ина години. И после се чудим защо всичко се срива и тече.

Изпрати репортаж

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

И сайтът на днесбг е пълен батак. Сега го тествах със същия тест - абсолютен разграден двор, язък, че някой си е играл да пуска https - оставил си е ръцете... Точно поддръжка та дрънка.

5

Анонимен

преди 4 години

До -ми.-Доказа се ,че нароченото момчене е хаквало и подавало на медиите.Сега ни разиграват втора серия,защотосе доказва косвено ,че са се самоизточили ,но вече след изказванията няма как да се признае.Затова отново ,пак тук.

4

Joanna

преди 4 години

Току-що си направих експеримента да тествам, само че линка за справки по ЕГН за осигуряването им. (apps1) Ами да, действително сигурността е под всякаква критика, очевидно изпозват стари протоколиза криптиране като RC4 cypher. Ако го напишете в google ще видите, че подчертавам даже Internet explorer е спрял да го поддържа, поради проблеми със сигурността. Иначе сайтът, с който е тествано е известен сайт за тест на SSL сертификати, или https връзката на достъпен език. И оценката е F(двойка).