Снимка: Getty Images

Вече е официално – номинациите за най-престижните телевизионни награди са тук!

Остават по-малко от два месеца до 76-ата церемония по раздаване на наградите „Еми“, която ще се състои на 15 септември в Лос Анджелис. На 16 юли, сряда, Тони Хейл и Шерил Лий Ралф обединиха сили, за да обявят списъците с номинирани на живо от El Capitan Theatre.
 
Заради дългите протести в Холивуд от страна на актьори и сценаристи през миналата година, наградите „Еми“ за 2023-а бяха раздадени със закъснение, в началото на 2024 година. Тогава сериалът „Наследници“ получи най-много статуетки, включително за най-добра драма за последния си четвърти сезон. Друг любимец на публиката, The Bear, доминира в комедийната категория, печелейки шест награди, включително за звездите си Джеръми Алън Уайт, Айо Едебири и Ебон Мос-Бакрак. 
 
Тази година The Bear продължава да доминира, като към него се присъединява още един проект на Disney – „Шогун“. Проектът с Джеръми Алън Уайт получи рекордните 23 номинации, което е най-много за комедиен сериал в историята на наградите. Предишното първо място бе държано от 30 Rock с 22 номинации, получени през 2009 година. Междувременно „Шогун“ води тазгодишната класация с общо 25 номинации. 
 
София Вергара пък сътвори история заради играта си в сериала „Гризелда“ по Netflix. Актрисата влиза в ролята на Гризелда Бланко, обявявана за най-влиятелната жена в света на дрогата и единственият човек, от когото Пабло Ескобар се е страхувал. Вергара получи номинация за най-добра актриса в лимитиран сериал, където ще се бори с Джоди Фостър, Бри Ларсън, Джуно Темпъл и Наоми Уотс. Така латиноамериканката сътвори история, превръщайки се в първата латина с номинация в тази категория.
 
В допълнение към Вергара, Лили Гладстоун и Кали Рейс също сътвориха история със своите номинации за най-добра поддържаща женска роля. Те играят съответно в Under the Bridge и True Detective: Night Country, като се превръщат в първите жени от индианско племе, които ще се борят за „Еми“ за актьорска игра.
 
Повече по темата четете на Tialoto.bg
 
Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase