IStockphoto

Венера е известна като планетата на изобилието, красотата, любовта и ценностите. Нейните транзити никога не престават да внасят сладост в любовния ни живот, но все пак зависи от знака, през който преминава. Финансите тук също са поставени като акцент, тъй като този транзит също би могъл да хвърли светлина върху променливата динамика на нашите навици за харчене. Като цяло този транзит на Венера ще ни насърчи да култивираме любов към себе си и да се доверим на интуицията си.

Венера приключи пътуването си през сантименталния Рак на 5 юни и навлезе в експресивния знак Лъв. Жизнена и екстравагантна, Венера в Лъв ще нажежи отношенията ни и ще ги подправи по различни начини. Този транзит ще ни прави по-уверени и драматични в преследването на желанията на сърцето ни. Да се каже, че Венера в Лъв е романтична, би било подценяване, тъй като нейната небесна персона е еднакво детска, но и сърцераздирателна. Креативността също е на най-високо ниво... така че нека вашата муза да бъде ваш водач.
 
При активиране на огъня на Лъва, Венера ще направи директна опозиция с ретрограден Плутон във Водолей, което може да бъде доста просветляващо. Например, независимо дали финансово, романтично или по отношение на нашите основни ценности, този транзит може да доведе до осъзнаване на някои страхове около желанията на сърцето ви. По същия начин, ако сте заобиколени от хора, които не подкрепят вашите уникални таланти, умения и способности, това може да доведе до така необходимия пробив. Венера в крайна сметка ще направи квадратура с Юпитер, Уран и Северния възел и това от своя страна може да подчертае областите, в които ни е липсвала смелостта да излезем от зоните си на комфорт.
 
Венера преминава през страстния и горд Лъв от 5 юни до 8 октомври.
 
И накрая, но със сигурност не на последно място, планетата на любовта ще започне своето ретроградно пътуване през Лъв на 22 юли, преди отново да тръгне директно на 13 септември. Ретроградните цикли често причиняват закъснения в личния ни живот, но винаги има едно „но“. Например, в случая на Венера – планета, която управлява чувството ни за самооценка и способностите ни да правим пари – нейното ретроградно пътуване през Лъв ще ни даде възможност да направим крачка назад и да помислим върху това, което наистина е автентично в живота ни.
 

4 зодии, за които е най-вероятно да открият любовта по време на почивка

Горещо: Как Марс в Лъв ще се отрази на всеки зодиакален знак?

Приятелство с едно наум: Шест зодии при дамите, с които трябва да се внимава

Това може да е романтично партньорство или може би дори творческо сътрудничество. Какъвто и да е случаят, ретроградна Венера се забавя, за да можем да преразгледаме, обмислим и преоценим стойността на нашите лични инвестиции.

Какво да очаква всеки знак от зодиака и други любопитни хороскопи, четете на Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase