IStockphoto
Пътуването до работа е постижение само по себе си, така че, когато трябва да добавите горещото лятно време и оформянето на офис облекло, подвигът става малко по-натоварващ. Отговорът на тази задача обаче се оказва съвсем лесен и това е избирането на перфектната рокля, която е подходяща не само за работна среда, но и за пътуването от и до вкъщи.
 
Кажете сбогом на дните, когато сутрин се взирате в гардероба си с включен вентилатор на пълна мощност, опитвайки се да намерите чифт панталони, които няма да ви запотяват, и кажете здравей на лятната работна рокля.
 
Носенето на рокля в офиса е лесен отговор на всяка спешна лятна модна задача. Омръзна ли ви да носите една и съща комбинация от тениска и панталон? Носете рокля. Изпотявате ли се през плетивото на една кука, докато стигнете до офиса? Роклята е вашето спасение. Времето ви притиска, а все още не знаете какво да облечете? Облечете рокля.
 
Работните рокли са най-практичната дреха за офиса през лятото заради своята гъвкавост. Съчетайте ги с ленен блейзър и равни обувки или с дънково яке и маратонки и тоалетът ви е достатъчно подходящ както за работа, така и за среща с приятели след това. Така че, когато температурите се покачат, добавете летни рокли в офис гардероба си.
 
Какви рокли да носите?
 
Рокля без ръкави
 
Ако работата ви го позволява, рокля без ръкави е най-добрият вариант за носене през онези горещи летни дни, когато температурите са високи още от сутринта. Ако климатикът в офиса е твърде силен, роклята без ръкави ви позволява да си наметнете сако или блейзър, без да се притеснявате, че ще ви стане твърде топло.
 

Еспадрили – класика, без която не можем всяко лято

Моден свят – 5 тенденции за лятото

Лято 2023 – дрехите на една кука пак са на мода

Прерийна рокля
 
Ако изиграете картите си правилно, можете да използвате всяка една от прерийните си рокли в офиса. Носете я с чифт пантофки или мокасини и я допълнете с ефектни обеци или лента за глава.

Още идеи за офис облекло и други модни съвети ще откриете на Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase