IStockphoto

Краят на 90-те и началото на 2000-те години притежаваха някои от най-емблематичните тенденции на миналия век. Независимо дали става въпрос за дънки с ниска талия или анцузи от розов велур, популярните облекла се завръщат в наши дни с пълна сила. Стилът Y2K също е в разгара на своя ренесанс и с него на преден план отново излизат някои наистина емблематични прически, включително бебешки плитки и едри кичури.

Лесно е да бъдете увлечени от носталгията и вълнението по тези тенденции, но за по-младите поколения, които ги опитват за първи път, зигзагообразната част може да бъде доста трудна за постигане. Докато някои прически от 2000-те години може да изискват посещение на салона, други могат да бъдат майсторски постигнати у дома. Извадете шнолите и фибите с пеперуди, защото се връщаме две десетилетия назад.

Прическите от 2000-те години, които се завръщат

1. Фиби с пеперуди
 
Нищо не намеква за началото на 2000-те години така, както фибите с пеперуди. Повечето оригинални фиби бяха метални и блестящи или пластмасови в ярки цветове, но през тази година ще виждаме по-реалистични модели, създавайки илюзията, че пеперуди са кацнали в косата ви. Те предлагат голяма гъвкавост, тъй като могат да бъдат добавяни към почти всяка прическа и текстура на косата.
 
Чувствайте се свободни да включите фиби с пеперуди в корена на косата си като начин да задържите кичурите назад. Може също така да ги поставите по дължината на кичурите, както се вижда по-горе във визията за Coachella, създадена от Джъстин Марджан.
 
При премахването на фибите трябва да внимавате, защото те могат лесно да се заплетат в косата и да предизвикат накъсване.

Нова прическа – стиловете, които ще ви направят по-млади

Боядисване – драматично тъмната коса отново е на мода

2. Коса на русалка
 
Вафличките в косата бяха на мода в началото на хилядолетието, но бързо изпаднаха от класациите. Най-новата версия на този стил е „коса на русалка“, при който се използва маша с три отделения, за да се постигне по-свободно нагънат ефект. Тази прическа е идеална за по-влажни дни, тъй като добавените къдрици и обем само ще подсилят вида на вълните.

Още за стиловете в косите и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase