Снимка: Istock

Спанакът е един от най-полезните листни зеленчуци. Той е чудесен източник на желязо, витамини от група В, витамин К, С, А. Богат е и на много минерали. Приготвянето му може да изглежда лесно, но много неща могат да се объркат, ако не знаете как да действате правилно.

Както много хора, вероятно сте допускали грешки в готвенето на спанак, независимо дали е пресен или замразен. За да се предпазите от катастрофални резултати в кухнята, вижте някои хитри трикове за готвене на спанак.

1. Използвайте бейби спанак само за салати.

Една често срещана грешка е да готвите бейби спанака. Той е много крехък и термичната обработка ще го накара да се разкашка, ще изгуби вкусовите и хранителните си качества. Бейби спанакът е подходящ за консумация в прясно състояние, включително с дръжките, защото са много меки.

2. Гответе с добре узрял спанак.

И обратното – когато искате да сготвите нещо със спанак, използвайте не бейби спанак, а добре узрял. Той е по-жилав, с по-твърди дръжки и листа, което го прави подходящ за готвене. Можете да използвате узрял спанак за печива, печени и варени ястия, супи.

3. Винаги премахвайте скапаните листа.

Скапаните листа могат да направят ястията ви със спанак по-податливи на бързо разваляне, защото са гнили. Не забравяйте внимателно да ги отстраните преди да готвите нещо със спанак.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase