IStockphoto

Нов сезон, нова прическа. Това правило се спазва от все повече дами сред нас, за да създадат малко повече разнообразие и настроение в ежедневието си. Зимата не прави изключение, макар през повечето време навън да носим шапка, която скрива новата ни подстрижка. Въпреки това, е важно да имате красива прическа, която ще впечатли колегите и приятелите ви на многобройните коледни партита и ще ви накара да се чувствате по-уверени в себе си.

Без значение от типа или текстурата на косата ви, не може да се отрече, че кичурите имат различна визия и усещане в зависимост от сезона. Наред с промяната на дрехите и грижата за кожата, не е лоша идея да помислите и за промяна на прическата. За да направим задачата ви малко по-лесна, сме избрали няколко стила подстригване за студените дни, с които сме сигурни, че ще направите впечатление както на себе си, така и на околните.

Зимни прически – няколко стила, които да изпробвате: 

1. Шаг от 70-те
 
Ако се опитвате да намалите топлинното оформяне през този сезон, изберете прическа, която върши работата вместо вас. Този стил, вдъхновен от Фара Фосет, съчетава популярния тънък бретон и рошави слоеве за външен вид, който естествено подобрява текстурата и пълнотата на кичурите. За допълнителен ефект използвайте спрей за текстуриране навсякъде, за да създадете и повече обем. Маслото за коса, нанесено от средата до края на кичурите, допринася за още повече мекота и блясък.
 
2. Използвайте шнола
 
През последните няколко години носталгията по миналото трайно се е настанила в ежедневието ни, като бавно се пренесе от модата към красотата. Именно затова трябваше да извадим старшите шноли от чекмеджетата, за да създадем лесна, бърза и красива прическа от 90-те години. Хубавото тук е, че стилът може да бъде постигнат за по-малко от 5 минути и е идеален за празничния сезон. Без значение от вида и текстурата на косата ви, тази прическа с елегантна шнола е перфектна за всеки повод и пасва на всеки тоалет.

Мокър ефект – промяната в косата, която ви трябва за празниците

Зимни прически – девет стила, които ще бъдат навсякъде

Зимни прически – кои цветове са актуални?

За да я направите по най-лесен начин, съберете косата си в ръка и я завъртете, поставяйки края на опашката върху горната част на главата. След това вземете дълга и красива шнола, с която да закрепите косата, като оставите няколко кичура свободно да рамкират лицето ви.

Още за актуалните зимни прически и други бюти съвети ще откриете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase