БГНЕС
По-пухкавите бузки са резултат от покачването на килограми. Но и не само. Все пак, независимо дали човек напълнее или отслабне, води нездравословен начин на живот или не, това си личи първо по лицето му.
 
Лош режим на хранене, дехидратация, липса на движение, некачествен сън, стрес и напрежение, също се отразяват на вида на лицето. И подпухналостта е едно от първите неща вследствие на възпалението, което става в тялото.
 
Ако искате да свалите излишното тегло и да имате по-хубав вид на лицето, може да започнете с няколко прости упражнения. Те са предназначени за оформянето на вашите бузи.
 
Ето няколко упражнения за лице, които да изпробвате:

1. Потупвания
 
С леки потупващи движения ще затоплите бузките и същевременно ще подобрите кръвообращението в тази част на лицето. Използвайте показалеца, средния и безименния пръст на всяка ръка. Продължете да потупвате около очите и постепенно слизайте надолу към челюстта.
 
Използвайте хоризонтално движение и потупвайте с пръсти всяка област за около 10 до 15 секунди. Това ще насърчи лимфния дренаж и производството на колаген в кожата.
 
Лицева йога – оръжието срещу бръчки, фини линии и отпусната кожа

Лицева йога – перфектна за изолацията вкъщи
 
2. Моделиране на бузите
 
За да изваете постепенно тази част от лицето, ползвайте показалеца и средния пръст, като плъзнете леко пръстите си от брадичката към челюстта. Продължете със същото движение нагоре по скулите. Накрая обърнете внимание на слепоочието за една релаксираща акупресура.
 
Още упражнения за лице и други бюти тенденции ще откриете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase