Снимка: Istock

Ние, българите, имаме една много хубава поговорка: „Ум царува, ум робува, ум патки пасе“. Тази максима може с пълна сила да бъде отнесена към съвременния начин на живот или казано по друг начин – всеки може да бъде това, което съзнателно или не, проектира с мислите, действията, нагласите си. Възможностите за печалба са навсякъде – само трябва да имаме очи за тях. Когато става дума за пари, най-доброто, което можем да направим е да почерпим опит от тези, които ги имат. Има ли тайни, които могат да ни помогнат по пътя към мечтаната финансова стабилност? Разбира се. Готови сме да споделим с вас трикове, които богатите не искат да научите. Ето ги и тях:

Заплатата не е всичко

Когато се катерите по корпоративната стълба, ще забележите, че идва момент, в който сякаш нищо не се променя. Това е така нареченото „плато“ – тогава, когато сякаш сте достигнали оптималното заплащане и не можете да получавате повече. Ето защо богатите хора знаят, че ако искат да увеличат възнаграждението си, трябва да направят така, че парите да работят за тях – а не обратното. Опитайте се да печелите добре от натрупани пасиви, а не от активи.

Не чакайте точния момент

Много хора не започват бизнес, тъй като смятат, че икономическата ситуация не е подходяща. Всъщност идеален момент няма. Богатите знаят, че кризата е възможност, а не пречка. Бъдете гъвкави и приспособими към обстановката. Ако имате блестяща идея и знаете, че това е нещото, с което искате да се занимавате – действайте. Бъдете уверени в себе си и знайте, че и най-дългото пътуване започва с първата стъпка.

Напишете целта си

Това, което разделя обикновените хора от наистина успешните такива може да се състои в едно много просто действие. Кое е то? Ако силно желаете нещо или пък искате да забогатеете – напишете го. Независимо дали целта ви е малка или голяма, нейното изписване може да е първото условие за сбъдването ѝ. Автори, които изследват механизмите на богатството посочват, че 67% от успешните хора са следвали цели, които предварително са били написали.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase