IStockphoto

Много от най-новите модерни прически имат имена, вдъхновени от животни – вълк, пеперуда, октопод – и сега в този списък попадна още едно водно създание.

 
Видеоклипове с подстригване тип медуза имат над 1,7 милиарда гледания в TikTok и дори знаменитостите се включиха в тенденцията. Наскоро Никол Кидман беше забелязана да спортува с популярната визия. И така, какъв точно е стилът и как можете да разберете дали ще ви пасне? Тук стилистите обясняват всичко, което трябва да знаете за прическата тип медуза.

Какво е прическа тип медуза?
 
Според фризьора Адам Федерико, това е прическа, отличаваща се с къси слоеве по горната част на главата и дълги, несвързани дължини около врата. Формата трябва да прилича на медуза, като горната част на косата е тялото, а дългите кичури са пипалата.
 
Важно е да се отбележи, че има няколко различни вариации на прическата, от които може да избирате. Точно колко къси и колко дълги ще направите своите кичури зависи от вас, но за да бъде истинска форма на медуза, трябва да има драстична разлика в дължината между горния и долния слой. Хубавото е, че този стил е комбиниран, така че получавате предимствата както на късата, така и на дългата прическа.
 
За какви типове коса е подходяща?
 
Освен факта, че този външен вид определено се изкривява към по-смелата и по-дръзка модна страна, той също така не е универсално подходящ за всички текстури на косата. Вероятно например не е най-добрият вариант, ако имате изключително фина коса, тъй като може да я направите да изглежда още по-тънка и смачкана. Що се касае до къдрава или права коса, ефектът ще е съвсем различен.
 
Накратко, подстригването тип медуза е подходящо за средна до гъста коса, която е естествено права или има само леки къдрици.
 
Повече за прическата тип медуза ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase