IStockphoto

Има ли нещо, което може мигновено да подобри настроението ни, независимо от ситуацията? Да, чисто новият маникюр. 

 
Напълно спокойно можем да кажем, че с почистени кожички, оформени нокти и чисто нов слой лак се чувстваме по-добре и сме готови за всякакви предизвикателства. Независимо от цвета, дизайна и дължината, маникюрът винаги е нещо, което чакаме с нетърпение и после дълго време се взираме в него с усмивка. Нещата стават още по-добри, когато започнем да получаваме комплименти за ноктите си и вече настроението ни е повече от приятно.
 
Ситуацията обаче бързо може да се влоши, ако по някакъв начин счупим нокътя или олющим лака си. Колкото и да се опитваме да предпазим ръцете си, в околната среда винаги има фактори, които да провалят мисията ни. Затова и търсим начини, чрез които да задържим маникюра си здрав и красив в продължение на повече от две седмици. За щастие, има няколко лесни трика, с които тази задача може да се окаже по силите ни. 

Ето няколко трика за по-дълготраен маникюр:
 
1. Масло за кожички
 
Ако все още не използвате масло за кожички, поправете тази грешка. Много от нас забравят за тази важна част от грижата за ноктите, но това е един от най-добрите и лесни начини да поддържате здрав маникюр за дълго време. Трябва да използвате маслото всеки ден, като е особено важно след създаването на нов маникюр и изсъхването на лака. 
 
Витамините в маслото ще поддържат ноктите и кожичките ви овлажнени и е по-малко вероятно да се счупят и разкъсат, което в крайна сметка държи нервите ни в равновесие. Ако не ви се излиза да купувате специално масло за кожички, не се притеснявайте - може да използвате кокосово масло или зехтин.
 
2. Внимавайте със словете лак
 
Освен основното и горното покритие, трябва да нанасяте само 1-3 слоя от избрания от вас цвят лак. Ако прекалите, има по-голяма вероятност маникюрът ви да се счупи. Освен ако не харесвате изчистени нокти, избягвайте да избирате цвят, който се нуждае от няколко слоя, за да изпъкне нюанса. 
 
Когато отивате в салона изберете цвят, който се нуждае само от един или два слоя, или кажете на маникюриста, че не искате да повтаря повече от три пъти, дори да се получи прозрачен ефект.
 
3. Запечатайте краищата
 
Случвало ли ви се е да гледате маникюристката си как нанася лак хоризонтално през горния край на нокътя и да се чудите защо? Е, обърнете внимание, защото това е един от най-добрите съвети за дълготраен маникюр. 
 
Още по темата четете в материала на Тialoto.bg 

Източник: Тialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase