Снимка: istock

 Продукти:

  • 300 г тъмен шоколад с поне 70% какао
  • 5 яйца
  • 125 г кафява пудра захар
  • 3 прахчета ванилия
  • 150 мл течна сметана за готвене
  • 3 супени лъжици амарето, коняк, вишновка или уиски
  • шоколад за настъргване по ваш избор
  • шоколадови яйца за декорация
Приготвяне:
 
Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади. В купа разбийте пудрата захар, жълтъците до получаването на пухкава смес. След това добавете алкохола, сметаната и охладения шоколад. Отделно разбийте до получаването на твърд сняг белтъците. Постепенно и с внимателно бъркане с бъркалка ги добавете към шоколадовата смес. Тестото се изсипва в предварително добре намазнена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-35 минути. Охладената торта се украсява с настърган шоколад и бонбони във формата на великденски яйца.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase