Снимка: БГНЕС

Наследникът на британския трон принц Чарлз обяви, че високо оценява желанието на британската кралица Елизабет II жена му, херцогинята Камила от Корнуол, да получи титлата кралица, а не принцеса, когато самият той стане крал.

Още по темата
"Ние дълбоко осъзнаваме честта, оказана ни под формата на желанието на майка ми. Докато се стремихме заедно да служим и подкрепяме Нейно Величество и народа на страната, моята скъпа съпруга беше моята непоклатима подкрепа през цялото време", се казва в изявлението 73-годишният принц Чарлз, цитирано от медиите.

Най-големият син на Елизабет II в посланието си също поздрави монарха за 70-годишнината от трона.

"Службата на кралицата в полза на всички нейни поданици вдъхновява и радва още повече всяка година", каза принцът на Уелс. Той добави, че „годината на безпрецедентния платинен юбилей дава възможност на всички нас да се съберем заедно, за да отпразнуваме службата на кралицата“, която „ще продължи да води“ страната напред със своя пример.

В събота вечерта пресслужбата на Бъкингамския дворец пусна апел на Елизабет II, в който се отбелязва, че 95-годишният монарх иска херцогинята на Корнуол Камила да получи титлата на кралицата, когато самият принц Чарлз стане крал.

Британските медийни наблюдатели нарекоха постъпката на Нейно Величество "необикновена и много щедра", свързвайки го с факта, че през годините образът на херцогиня Камила, чиято извънбрачна връзка доведе до развода на принц Чарлз с първата му съпруга принцеса Даяна през 90-те години, се подобри значително, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase