Снимка: IStockphoto

Календарът ви не е в грешка и не, не сте пътували във времето. Годината е 2022, но според модните стандарти това може да бъде началото на 90-те или дори 80-те. Не е тайна, че тенденциите от миналото претърпяват ренесанс в момента, като всичко от шноли до комбинацията рокли над панталони се завръща.

Но за протокола, ние не повтаряме старата мода. Вместо това, преработваме любимите дрехи от миналото, като им добавяме малко съвременно чувство и подобрение, за да ги впишем в нашия личен стил. Също така заменихме няколко емблематични тоалета от 80-те и 90-те с цялостна естетика, обхващайки неща като флорални рокли, черни кожени ансамбли и рокли с паднали рамена.

Днешните гардероби изглеждат много по-малко като гардероби и повече като пространство за настроение, което показва истинския вкус на индивида. И докато 2020-а и 2021-а се въртяха около причудливи и домашни дрехи, според годишния доклад за тенденциите на Pinterest, хората са повече от готови да се обличат като преди пандемията. И очевидно, перлите са определени като основен аксесоар.

Според данните, докладът на Pinterest изброява неща като „перлена рокля“ и „перлен пръстен“ като актуални термини за търсене, но се прогнозира, че преливащият скъпоценен камък е нещо повече от хубав детайл – той ще бъде основен елемент в гардероба. Модният експерт Дени Тодорович даде мнението си относно зараждащата се тенденция, казвайки, че перлите, въпреки че се свързват с елегантна естетика, ще добавят малко текстура и разкошен преливащ се блясък към всичко – от уличен стил до визия за червения килим.

Разбира се, перлите винаги са били фокусна точка за модата. Океанското бижу има богата история, която се свързва само с аристократи и кралски особи. „Перлите символизираха голямо богатство и екзотични пътувания“, казва стилистката Аманда Сандърс пред InStyle. Те са се смятали за ценни и редки, докато дизайнерът Пол Поаре не създава изкуствени перли, а Коко Шанел започва да ги смята като приемливи за ежедневието.

„Жените започнаха да повтарят Шанел – дълго перлено колие, поставено до истинските им бижута. През 50-те години перлите станаха много по-евтини и бяха ежедневна част от живота“, обяснява Сандърс. Към 70-те и 80-те години само една перлена нишка върху тялото се е смятала за много елегантна и класическа, докато през последните години бижутата се изместиха към по-скоро уличния и ежедневния стил.

Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase