IStockphoto
След няколко десетилетия пауза, спокойно може да се каже, че френският маникюр официално се завърна. В класическата си форма този емблематичен вид се състои от лъскава, прозрачно розова или гола основа с непрозрачни бели връхчета, но днес може да се срещне в толкова много вариации. Някои са наситени с цветовете на дъгата, други приемат монохроматична схема, а трети подчертават върховете чрез интересни форми или текстури.
 
Все пак Липман отдава развитието на фактора „шик“ на модните дефилета в Париж, като постепенно различният френски маникюр е започнал да се превръща в обичайна визия за всички известни личности, включително Шер и Барбра Страйсънд.
 
Независимо дали се стремите към тази класическа елегантност или желаете да подобрите френския си маникюр, постигането на перфектното очертаване на върха е ключът към идеалния външен вид. Ето защо няколко професионални маникюристи споделят своите най-добри съвети, трикове и техники за постигането на идеален френски маникюр у дома.
 
1. Инструмент за щамповане
 
Инструментът за щамповане е най-добрият ви приятел, особено ако не се смятате за експерт по лакиране на нокти. Това по същество са меки гъби, в които внимателно натискате нокътя си за създаването на бърз и лесен френски връх.
 
„Просто нанесете няколко слоя лак в цвета, който желаете за вашите френски връхчета, след което внимателно натиснете нокътя си под ъгъл“, инструктира маникюристката Дарлийн Сритипан. Тя съветва да се уверите, че добре движите инструмента напред-назад, за да покриете целия нокът, след което внимателно да го отстраните. Ще останете с перфектен френски маникюр.
 
2. Опитайте стикери за нокти
 
Стикерите са друг трик за лесен, безупречен френски маникюр. 
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 
 
Източник: Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase