Снимка: YouTube

Над южната част на Франция бе наблюдаван много странен светещ обект, стреснал жителите на редица градове. НЛО бе видяно от хора в Монпелие, Курнонтерал, Павала-ле-Фло, Сет, Нарбон, Перпинян и дори в Андора.

Обектът, заснет на 9 ноември, има правоъгълна форма, а по време на полета си се завърта няколко пъти около оста си. След известно време той изчезва рязко.

Метеоролозите от местната служба Météo Gard-Hérault нямат обяснение на явлението, но са шеговито настроени. Френската армия не е коментирала кадрите, наводнили социалните мрежи.

Обектът е забелязан на 9 ноември, а на някои места са видени 3 НЛО-та, пишат от Dir.bg

Мнозина от французите пишат в социалните мрежи, че за видяното е отговорна извънземна раса.

Възможни са редица обяснения. Много е вероятно кадрите да показват тестването на рояк от малки дронове, които се контролират от изкуствен интелект. Военните на САЩ, Великобритания, Русия, Китай, Франция и дори Турция разработват подобна технология.

Възможно е и обектът да е нов тип боен дрон с по-големи размери. Друго по-малко вероятно обяснение е видяното да е лазер.

Фактът, че НЛО-то се преобръща координирано три пъти около оста си, преди да изчезне рязко прави невъзможно това да е самолет, ракета или балон.

Сателит може да се завърти около оста си, но това не би могло да се види с просто око, коментират астрономи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase