IStockphoto

Искате или не, драмите в следващиете няколко седмици са ви гарантирани, защото скоро Меркурий става ретроградна. Заради транзита на планетата на комуникацията, от 27 септември до 18 октомври, при мнозина представители на зодиака се очаква хаос в отношенията. И докато при едни той ще обхване повече личния, при други ще бъде засегнат професионалния живот. 

 
Негативната енергия, донесена от Меркурий, която попада в знака Везни, ще рефлектира както върху връзката ви, така и върху вашите приятелства. Затова e препоръчително да обмисляте внимателно всичко, преди да го изречете или напишете някъде, пише Bustle. И дава пример с това, че ако близък човек забрави да ви се обади или закъснее за среща, не му се сърдете, защото внината не е само негова. 
 
След като ви разкрихме хората от кои зодии ще усетят най-силно влиянието на ретроградния Меркурий, ето повече информация за това как ще повлияе той на приятелствата: 
 
Овен
 
Дайте шанс на приятелите си, които заслужават вашето внимание. Ако сте пропуснали много важни моменти или сте се скарали с някой, сега е време да наваксате. Хубаво е да си поговорите, но комуникацията ще е нарушена на моменти, затова изчакайте да мине транзитът, за да изясните неразбирателствата помежду ви. 
 
Телец
 
Ретроградната планета затруднява Телците, които точно в момента нямат желание да разговарят с хората около тях. Макар да обичат всичко да им върви по план, не са изключени изненадващи препятствия в графика им. Периодът е подходящ за осмисляне на някои токсички приятелства и нови запознанства. Време е да се разделят с използвачите. 

Близнаци
 
Тъй като Меркурий е управляващата планета на Близнаците, хич няма да им върви с приятелите, които по-скоро ще ги разочароват, отколкото да им помогнат за нещо. Все пак, ще се намерят и хора, на които могат да се оплачат от другите. Отдаването на приятни занимания с близък човек, по време на периода, са за препоръчване. 
 
Рак
 
Сега не е най-подходящото време за социализиране на Раците, които имат нужда от нови запознанства. По-добре е да си стоят вкъщи, отколкото да търсят неподходящи приятели докато трае ретроградният Меркурий. Все пак, те могат да разчитат на свои роднини, за да не са напълно самотни до 18 октомври.
 
Още по темата ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase