Снимка: istock
Любителите на сладоледа обичат да го похапват често. Това сладко, ледено изкушение е любимо лакомство през лятото, а и не само. Разнообразието от вкусове примамва и ако сладоледът е сладкият десерт, който присъства всеки ден в менюто ви, може би трябва да знаете какво се случва в тялото ви, ако ядете сладолед често. 
 
Сладоледът е лакомство, което съдържа много калории, захари, наситени мазнини. Ако ядете сладолед всеки ден без да се съобразявате с останалите калории, които приемате, първото, което ще се случи, е да напълнеете. Освен това обаче има и други неща, които могат да ви се случат, някои от тях негативни, но и някои положителни. Кои са те?
 
Повишаване на холестерола 
 
Тъй като сладоледът е много богат на наситени мазнини, идващи от пълномаслените млечни продукти в състава му, е възможно нивата на холестерола ви да се повишат. 
 
Раздразнени черва 
 
Ако страдате от синдром на раздразненото черво, ежедневната консумация на сладолед може да не е добър избор за вас. Захарта, лактозата и наситените мазнини в сладоледа могат да влошат синдрома на раздразненото черво, като предизвикат подуване, тежест, газове, запек, диария, коремни болки. 
 
Повишени нива на щастие и добро настроение 
 
Сладоледът съдържа захари и други стимулиращи серотонина (хормон на щастието) вещества. Ето защо, ако го консумирате ежедневно с удоволствие, това може да подобри настроението ви, тъй като високите нива на серотонин подобряват настроението.
 
Влошена плодовитост 
 
Проучване на учени от Харвард констатира, че жените, които ядат сладолед всеки ден имат по-ниски шансове да заченат. Това се дължи на натрупването на наситени мазнини, които се съдържат във високомаслените млечни продукти, влагани в сладоледа. Ако ядете сладолед всеки ден има вероятност да изпитвате трудности в забременяването.
 
Всички ефекти от сладоледа прочетете в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase