Снимка: Istock

Ако обичате градинарството, не се отчайвайте – лятото не е свършило. През август можете да продължите с любимото си занимание. В този месец можете да засадите някои зеленчуци и цветя, които изискват изобилие от светлина, която август предлага. През есента растенията ви ще ви се отплатят с прекрасни плодове и изящни цветове в красиви багри.

Кои са зеленчуците и цветята, които можете да посадите през август?

Кейл (къдраво зеле)

Къдравото зеле може да се засажда и през август. То изисква много светлина и постоянно греене, което му помага да израсне и да стане готово за консумация бързо. Отнема около два месеца. Така ще имате пресен кейл през есента, който ще ви зареди с изобилие от витамини и минерали.

Босилек

Босилекът може да се засади през август и да се отглежда като прясна билка в градината или в саксия. Изисква добро слънчево огряване през по-голямата част от деня. През есента ще се радвате на вкусовите му качества и ползите за здравето, които притежава.

Ирис 

Ирисите са чудесни цветя с прекрасен аромат и цветове. Ако искате градината ви да блести с красотата на цветовете им през есента, засадете ги през август. Предпочитат добро огряване или частична сянка. Почвата трябва да е постоянно влажна и добре дренирана.

Ряпа 

Ряпата е бързорастящ зеленчук, който израства и дава плод за общо около два месеца. Издържа на частична сянка, но предпочита продължително огряване. Август е идеален месец за засаждането на ряпа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase