Снимка: istock

 Едно от най-здравословните неща, които можете да направите за организма си, е да намалите или да преустановите приема на захар. Когато решите да го направите, нормално е да се обърнете към естествените и природни подсладители, които не само доставят хапка сладост в ежедневието ви, но и ви носят полезни вещества.

Медът и кленовият сироп са сред най-предпочитаните и полезни от здравословна гледна точка натурални подсладители. Поради течната си текстура, те могат да се използват по всевъзможни начини, както в ястия, печива, десерти, така и в напитки.
 
Поради естествения си произход и минимална обработка, медът и кленовият сироп са наситени с множество витамини, минерали, антиоксиданти, протеини, но и въглехидрати. Не трябва да забравяме и калорийната им стойност. Тези две полезни алтернативи на захарта носят доста калории на организма, заради което с тях не бива да се прекалява, както и с нищо друго иначе здравословно.
 
Въпреки приликите между меда и кленовия сироп, между тях има някои съществени разлики.

По какво си приличат медът и кленовият сироп?
 
Приликите между меда и кленовия сироп идват не само от сходния им вкус, но и от факта, че съдържат доста близки количества протеини, мазнини, както и въглехидрати. Почти всички калории, които доставят двата продукта, идват от въглехидратите и захарите в тях. И двата вида подсладители са много богати на антиоксиданти, важни за предотвратяването на редица заболявания, възпаления в тялото, стареене.
 
Кой от двата вида натурални подсладители да изберете, вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase