IStockphoto

Спомняте ли си как преди години голямата черна щипка, с която захващахме цялата си коса и краят ѝ стърчеше отстрани, бе истински хит? После се появиха по-малките в същия цвят, а след тях и цветните, които носехме с удоволствие. Въобще, ако се върнем назад във времето, в периода между 1997 и 2001, тези аксесоари бяха доста използвани, като много от любимите ни звезди ни показваха как да ги носим. А ние се опитвахме да копираме колкото се може повече стила им. Днес, ако все още пазим тези неща из кутиите от тийнейджърските си години, може спокойно да ги извадим, защото отново са на мода!

В края на 90-те много певици, актриси и модели разделяха косата си на път, като слагаха по щипка във формата на пеперуда от двете страни. Други пък ги защипваха през определено разстояние, вдигайки кичурите си назад. Освен малките цветни модели, имаше и по-големи, с окраските, наподобяващи на истински пеперуди.
 
През есента на 2018 г. Александър Уанг показа, че въпросните щипки пак ще се ползват, а днес моделите Хейли Бийбър, Кендъл Дженър и Бела Хадид продължават да ги поставят в косите си..
Разглеждайки профилите на звездите в Instagram, със сигурност ще се вдъхновите и ще си купите няколко цветни пеперудки. Тях може да поставите на двете си опашки, кокчета или пък просто да разделите косата си на път и да ги наредите в колона една след друга, хващайки назад един кичур.
 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Norah Tate (@norahtate_)

Още за щипките, които ще виждаме в косите този сезон, ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 1 година

"Въшките" пак са на мода.

2

Анонимен

преди 1 година

Преди векове заможните дами по целия европейски континент са обнизвали косите си с перли. В арабския свят до днес най-богатите жени, които се придържат към традиционното облекло и накити, обнизват косите си с бисери.

1

:)

преди 1 година

А пък в тийнейджърската кутия на моята майка се пазят малки цветни пластмасови пръстенчета с диаметър по-малко от 1 см, които са били защипвани в косите през 80-те години на 20-и век.