Снимка: istock

Ако нямате на какво да пуснете тези записи, най-добре ги изхвърлете. В дигиталната ера трудно можете да намерите на какво устройство да пуснете старите си дискове, касети и записи. Освен ако не разполагате с работещо устройство с колекционерска стойност, тези предмети не ви трябват, защото събират само прах. Прочистете ги, за да освободите място за новата си страст.

Книги

Може да имате любими книги, но трупането им в шкафове, секции и килери ви носи само безпорядък и прахоляк. Можете да дарите колекцията си от книги на библиотеки, читалища или хора, които не са ги прочели. Запазете най-скъпите за сърцето си, останалото прочистете. Надали ще се връщате към препрочитането им всеки ден.

Свещи

Ако имате стари свещи, които не са подходящи за украса на дома и трапезата, като например свещи от рождени дни, изхвърлете ги. Те заемат място, не влизат в употреба, а същевременно събират прах.

Шкафове с алкохол

Ако имате шкаф или място, на което съхранявате бутилките си с алкохол, пролетта е удобно време да проверите кои от алкохолите са изветрели и не стават за консумация. Направете прочистване и на това място, което вероятно често забравяте. Някои видове алкохол изветряват след няколко седмици, други след няколко месеца. Проверете всичките си отворени бутилки.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Коментари Напиши коментар

10

Домашна библиотека

преди 9 месеца

Първо се изхвърля тази, която дава подобни съвети, вместо да чисти и да готви, а пък шкафа с алкохол - в никакъв случай.

9

Анонимен

преди 9 месеца

Изветрял е мозъка на журналистката! Как ще изветрее уиски или ракия в затворена бутилка? Колкото до книгите, ще се подарят само след смъртта ми. Обичам си библиотеката и си препрочитам редовно различни автори.

8

Анонимен

преди 9 месеца

Аз си подарих и дадох за рециклиране всички дрехи, които не съм обличала повече от 2 г. Непотребни вещи, стари чаши и чинии, кърпи, чаршафи, юргани. Много място се освободи.