Pixabay

Чаят е напитка, която се харесва в целия свят. Може да го направите, като излеете гореща вода върху чаени листа и ги оставите да покиснат за няколко минути, така че вкусът им да се смеси с течността. Тази ароматна напитка най-често се приготвя от листата на Camellia sinensis – вид вечнозелен храст, характерен за Азия.

Пиенето на чай е свързано с много ползи за здравето, включително защита на клетките от увреждане и намаляване риска от сърдечни заболявания. Някои изследвания дори са установили, че напитката може да помогне в отслабването и в борбата с мазнините по корема. Установено е също, че някои видове чай са по-ефективни от други в борбата с килограмите.
 
Представяме ви шест вида чай, които ще ви помогнат за намаляването на телесните мазнини
 
1. Зелен чай
 
Зеленият чай е един от най-известните видове и е свързан с много здравословни ползи. Това също е един от най-ефективните чайове за отслабване, като съществуват сериозни доказателства за това.
 
В проучване от 2008 година, направено в продължение на 12 седмици, 60 затлъстели участници е трябвало да спазват стандартизирана диета, докато редовно пият зелен чай или плацебо. Резултатите показали, че хората, които пият чай са загубили 3,3 кг повече от групата, която е била на плацебо.
 
Друго проучване установява, че хората, които консумирали екстракт от зелен чай в продължение на 12 седмици, са имали значително намаляване на телесното тегло, телесните мазнини и обиколката на талията в сравнение с контролната група. Това може да се дължи на факта, че екстрактът от зелен чай е с високо съдържание на катехини – естествено срещащи се антиоксиданти, които могат да засилят метаболизма и да увеличат изгарянето на мазнини.
 
Същият ефект се отнася и за матча – силно концентриран вид прахообразен зелен чай, който съдържа подобни полезни съставки като обикновения зелен чай.
 
2. Пу Ер чай
 
Чаят Пу Ер е вид китайски черен чай, който е ферментирал. Често се предлага след хранене и има земен аромат, който става все по-силен с напредването на времето на съхранение. Някои проучвания показват, че този вид чай може да понижи кръвната захар и кръвните триглицериди.
 
Още за отслабването с чай ще откриете в материала на Tialoto.bg 

Източник:Tialoto.bg

Коментари Напиши коментар

11

Евелина Василева

преди 2 години

Най - подходящите и най-вредните диети можете да видите тук: https://dietyc/naj-dobrite-i-naj-loshite-dieti-za-2021/

10

До 5:

преди 2 години

Отслабването не е лесен процес. Най-вредното е да спреш да яденето. Ако е за детокс, защо не опита динената диета през лятото - има толкова много хора, които са отслабнали по този начин.Диетата е основна, но това трябва да бъде придружено със спорт - както вдигане на тежести, така и кардио.А сладкото есетствено, че отива около корема.

9

Анонимен

преди 2 години

В аптеката:- Имате ли нещо за ефективно отслабване?- Да лепенки.- Къде се лепят?- На устата.