Снимка: Istock

В дома се събира много прах и то ежедневно. Понякога е трудно да го избърсвате всеки ден. Той е навсякъде около нас, както навън, така и вкъщи. Има обаче и някои допълнителни предпоставки, които правят дома ви още по-прашен въпреки всичките ви усилия да бършете праха ежедневно.

Кои са нещата в дома, които го правят още по-прашен от обикновено?

1. Завеси

Тежките завеси събират изключително много прах. Дори да се стараете да бършете прах от всички повърхности, завесите са сериозна „прахосъбирачка“, която прави въздуха в дома ви наистина по-мръсен, отколкото би било добре за вас и семейството ви. Ако не искате да изхвърляте завесите се подгответе с повече препарат за пране, защото ще се наложи да ги перете всяка седмица.

2. Дрехи, изпрани с омекотител

Омекотителят прави дрехите меки, пухкави и ги предпазва от наелектризиране. След обработката им с този препарат обаче дрехите стават по-привлекателни за праха и той полепва по тях.

3. Растения

Ако отглеждате много растения в дома си трябва да знаете, че те са носители на прахови частици и правят дома ви по-прашен. Това е така, защото прахът полепва по листата им и при размърдване на въздуха или при течение той се разпръсква отново навсякъде наоколо, а вие го дишате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Коментари Напиши коментар

3

Роботизиранапрахосму

преди 10 месеца

Домашната котка може да обере праха и от най-трудно достъпните места в къщата, зад хладилника, зад дивана, по всички ъгли и шкафове.При завесите и щорите е малко по-сложно, само някои определени породи се справят.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Да, аз си пера завесите всяка седмица..

1

Анонимен

преди 10 месеца

Дега какво да правим, да си изхвърлим цветята, завесите и да премине със ***. Нищо не казват.