Снимка: Istock

Пералнята е един от най-необходимите уреди в домакинството. Тя е незаменим помощник, защото само си представете какво щеше да ви коства прането на всички дрехи, спално бельо и пердета, ако го правехте на ръка. За да запазите пералнята си здрава и да удължите максимално живота ѝ е нужно да не допускате някои грешки, които я развалят преждевременно. Кои са те?

Прекалявате с препарата за пране

Много хора погрешно смятат, че с повече препарат ще изперат дрехите по-добре. Това не е така изобщо. Не само че дрехите вероятно може да се увредят, но и самата пералня може да пострада. Голямото количество препарат за пране, особено сухият, може да се наслои по тръбите и дюзите на пералнята, като причини запушвания и повреди.

Перете чорапи и бельо без торбичка

Ако не ползвате торбичка за малките елементи от облеклото, рискувате те да запушат пералнята и да предизвикат проблеми. Винаги използвайте мрежеста торбичка за тази цел. Ще си спестите главоболия.

Не чистите филтъра

Не забравяйте редовно да почиствате филтъра на пералнята. В него се събират влакна, наслоявания, монети, неща от джобовете, чорапи, които могат да повредят машината.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase