Снимка: Pexels

Времето е студено и влажно, скоро валя сняг, стъмнява се рано и зимата понякога може да ни демотивира да тренираме навън. Изкушаваме се да си останем в леглото или да гледаме филми на топло вкъщи, вместо да излезем да спортуваме. Но, това не бива да е така и зимните условия за добри за тренировка. Ето какви са ползите и как да се мотивирате, според британския "Cosmopolitan".

Ползи

За тези, които сега започват да тренират по-усилено - знайте, че е по-лесно да тичате, когато температурите са ниски. Така сърцебиенето ви е по-бавно и дехидратацията се намалява, показва проучване на лондонския университет "Сейнт Мери". През лятото, в горещините, по-бързо се дехидратирате и изморявате. Да спортувате навън, независимо по кое време от годината, подобрява настроението, доказват други изследвания. Хората се зареждат с повече енергия, по-малко депресирани са и чувстват по-малко напрежение, когато тренират навън, а не в някое помещение.

Съвети

Намерете правилните дрехи
Не се нуждаете от много дебели и специални дрежи. Марк Андрю Съдърланд от университета "Томас Джеферсън" препоръчва да заложите на тънки платове, дрехи, които предпазват от вятъра, които може да свалите, когато се затоплите. Добре е, дори да излизате с дрехи, с които ви е леко студено, преди започването на тренировката.
 
Останалите съвети за тренировки в студа - четете в Teenproblem.net
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase