Снимка: БГНЕС

 Всяка четвърта жена е преживяла трагедията на спонтанен аборт. Преди тази сърцераздирателна тема беше табу – считаше се за неуместно и неудобно човек да разкрива душевните си терзания и да разказва за своята мъка, особено пък свързана със загубата на дете.

 
Напоследък обаче се гледа по друг начин на тази тема. Все повече известни личности говорят за това какво са преживели покрай спонтанните си аборти. Те го правят с идеята историята им по някакъв начин да помогне на другите родители в тяхното положение.
 
Ето и кои са тези смели известни дами, които разкриха през какво са преминали, след като не са успели да износят и родят желаното бебе:
 
Меган Маркъл
 
Съпругата на принц Хари разкри наскоро, че е претърпяла опустошителен аборт през лятото на 2020 г. Тя написа отворено писмо във вестник New York Times, в което описа загубата на второто си бебе. Херцогинята на Съсекс обясни как докато се е грижила за сина си Арчи, сменяйки памперса му в кошарката, е почувствала остър спазъм. След това паднала на пода с него в ръце, тананикайки му приспивна песен, за да останат спокойни и двамата. В същото време тя е усещала, че нещо не е наред и че докато прегръща първото си дете, ще загуби второто.
 
Зара Тиндал
 
Дъщерята на принцеса Ан и внучка на кралица Елизабет II, беше първата кралска особа, която публично заговори, че е преживяла спонтанен аборт и то цели два пъти. Това се е случило между раждането на първата ѝ дъщеря Миа и втората – Лена. Зара сподели в интервю за Sunday Times, че първоначално не е искала да споделя изпитанието си с обществеността, но защото: „Трябва да преминете през период, в който да не говорите за това нещастие, защото е твърде болезнено, но както при всичко лошо и тук времето лекува.“
 
Криси Тейгън
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MommyWize (@mommywize)

Криси за съжаление загуби третото си бебе от своя съпруг Джон Леджънд през лятото на 2020 г. Криси беше в петия месец на бременността. Тя сподели невероятно вълнуващи черно-бели снимки, направени в болницата, непосредствено преди аборта. Той се налага поради факта, че до бебето не са достигали хранителни вещества от плацентата. На една от снимките се вижда как двойката държи бебето си Джак на ръце. Тейгън сподели в Instagram: „Ние никога не избираме имената на нашите бебета предварително, но по някаква причина бяхме започнали да се обръщаме към това малко момче в корема ми с името Джак. Така че той винаги ще бъде Джак за нас. Той се бори много, за да бъде част от нашето малко семейство, и ще бъде завинаги.“
 
Кои са останалите смели дами, които говорят открито за аборта вижте в материала на Tialoto.bg
 
Изтоник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase