Снимка: БГНЕС

Седем души в Русия загинаха след като изпиха бутилка... дезинфектант.

Общо девет души са пили от препарата, който масово се използва за почистване на ръце заради пандемията от коронавирус, в Томтор в източната част на Русия.

Първите три жертви били жена на 49 години и двама мъже - на 27 и 59 години. След като те издъхват, останалите шест души са откарани с въздушна линейка за лечение в регионалната столица Якутск. На следващия ден още трима от тях издъхват. Седмия умира три дни след инцидента. Другите двама все още са в кома.

Групата била на домашно събиране, когато алкохолът им свършил. Това била и причината да посегнат към дезинфектанта. Той е бил с 69% съдържание на метанол.

В изявление федералният надзорен орган по обществено здраве заяви: "Регистрирани са девет случая на отравяне със санитарни средства, включително седем с фатален край." Регионалният държавен прокурор заяви: "Отравянето е станало в резултат на пиене на дезинфектант."

Започнало е наказателно дело, като междувременно местните здравни служители предупредиха обществото да не пие препарати за дезинфекция.

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 2 години

с какъв акъл правят дезинфектант с метилов алкохол,те и изпаренията му водят до слепота,как ще правят от отрова, препарат за директен досег върху кожа и вдишване,тея верно са шантави

52

Анонимен

преди 2 години

Поне една държава в Света където естественият подбор работи. В повечето останали държави ако си т-п като г-з социалната система ще те хрантути до старини и ще създадеш поколение което да наследи гените ти на австралопитек.

51

Анонимен

преди 2 години

Свършила им е водката, нямали са боярищник, нямали са белина и пият дезинфектант.Единственото странно нещо е за какво им дезинфектант като нямат връзка с външния свят ?