Снимка: iStock

Тя е истинска красавица и може да има всеки мъж, който поиска, но живее в страна, в която е прието многоженството. Тя отказва да носи забрадка и се облича в европейски стил, за разлика от много мюсюлманки. Жени се за далечния си братовчед, който е с 28 години по-стар от нея, но животът на саудитска принцеса не е за нея. Вместо да тъне в разкош, тя се противопоставя на мъжа си и иска развод. Сега, години след като вече е омъжена за друг, тя поддържа приятелски отношения с бившия си и неговото семейство, които все още я уважават. 

 
Коя е Амира Ал Талил? 
 
Амира бинт Айдан Найеф Ал Отайби е родена на 6 ноември 1983 г. в Риад, Саудитска Арабия. Завършила е специалност "Бизнес администрация" в частния университет в Ню Хевън, САЩ. 
 
Връщайки се в родната страна, тя става една от най-известните жени благодарение на своята работа. Освен със своята екзотична красота, тя пленява сърцата на хората с това, че защитава правата на жените в Саудитска Арабия и участва в различни хуманитарни дейности. 
 
"Исках да бъда доктор - кардиолог. И положих много усилия, за да го постигна, но животът ми се промени драстично", споделя тя говорейки за мечтите си като малка.
 
Още за историята на Амира Ал Талил четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase