Снимка: CCTV

На 23 февруари 1986 година се ражда малкият Мао Ин, който според майка му е "много умно, сладко и здраво дете". Малко повече от две години по-късно, на 17 октомври 1988 година, бащата на Ин, Мао Дженджинг, го прибира от яслата в град Сиан, провинция Шанси. Детето поискало да пие вода. Двамата се отбиват в близък хотел, а докато бащата се опитва да изстуди малко топла вода, губи за секунда от поглед Ин.

Когато се обръща, детето вече го няма

32 години Ли и Мао Дженджинг търсят сина си. През цялото това време майката на Ян принтирала близо 100 хил. листовки със снимката му. Разпратила ги из цели 10 провинции. Претърсила целия град. В един момент семейството дори помислило, че е открило детето си, но се оказало фалшив сигнал.

През годините Ли се появява в много телевизионни предавания, за да моли за помощ да открие сина си. Проследила е 300 следи, но нито една от тях не я отвела до Ин. През 2007 г. решава да стане доброволец в организацията "Бебе, върни се обратно вкъщи", за да помогне на други родители да открият изчезналите си деца. И въпреки че така и не открива сина си през това време, тя събира 29 изчезнали деца с биологичните им родители.

Но слънцето изгрява и на нейната улица

През април полицията получава сигнал за мъж, който преди много години осиновява дете в провинцията Съчуан, на 1000 километра от Сиан. Сега това дете е на 34 години. Властите провеждат ДНК тест, за да установят дали мъжът има нещо общо с Ли и Мао Дженджинг. Резултатът е положителен.

Ли получава добрата новина на 10 май - денят на майката в  Китай. "Това е най-хубавият подарък, който някога съм получавала", споделя тя. Мао Ин сега носи името Гу Нингнинг. Той управлява бизнес за декорация на дома. Пред телевизията CCTV той споделя, че не е сигурен за бъдещето си, но сега ще прекара времето с родителите си.

Оказва се, че малкият Ин бил отвлечен от трафиканти на хора. Продаден е на бездетна двойка за 6000 йени или 840 долара в днешни пари. Разследването по изчезването му все още продължава.

В продължение на десетилетия Китай има проблем с трафика на деца

Няма официални данни колко деца са изчезнали в страната, но в сайта на организацията "Бебе, върни се обратно вкъщи" се издирват 14 893 момчета и 7 411 момичета. През 2015 г. става ясно, че близо 20 хил. деца биват отвлечени всяка година в Китай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase