Снимка: Flickr

Богатите често вярват, че правилата не са създадени за тях. В разгара на епидемията от коронавирус, когато пътуването с цел удоволствие е напълно забранено, група богаташи все пак решават, че ще си починат на Френската Ривиера.

Седем мъже между 40 и 50 години и три жени на около 20 кацнали с частен самолет на летището в Марсилия. Те пристигнали във Франция от Великобритания. Организаторът на всичко бил хърватин, който от години работи като банкер и брокер на недвижими имоти на Острова. .

"Те бяха решили да дойдат тук и да си прекарат добре на Риверата, въпреки епидемията от коронавирус", казва полицията пред BFM.

Именно хърватинът наел частния самолет, с който веселата група да стигне от другата страна на канала. Той също така наел и три хеликоптера, които да ги откарат от летището до вилата в Кан, без да бъдат излагани на опасност от заразата.

Почти всички пътнически полети са забранени, а властите се опитват да спрат и онези, които пътуват с частните си самолети. Самолетът не получил разрешение за кацане от операторите на летището в Марсилия, но въпреки това, пилотът приземил машината.

Полицията обаче не позволила на групата да слезе от него, тъй като нямат основателна причина за пътуването си.

Освен хърватина, на самолета имало француцин, украинец, германец и румънец. Те дълго спорили с полицията и се ядосали, когато хеликоптерите трябвало да излетят празни, а пилотите им били глобени за нарушаване на правилата.

Деветима души се въртали обратно във Великобритания, а десетият се прибрал в Германия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase