Снимка: БГНЕС

"Повече не искам да стъпя в самолетите им", казва един от гневните пътници след поредния полет на Ryanair, който не протича така, както всеки би очаквал.

По думите на 27-годишният Шаун Пинкертон, хората започвали да припадат на "полета от ада" само час, след като машината излетяла от Будапеща до Единбург на 31 януари.

Първият пътник, който припаднал, бил едва на 17 години и бил нужен сърдечен масаж за да се върне обратно в съзнание. След това припаднал още един пасажер, последван от Пинкертон и още един човек.

"Всички сe паникьосаха. Все още не знаем какво точно се случи, но те кара да не искаш да летиш повече", обяснява мъжът пред "Scottish Sun".

"Това беше полет от ада", добавя той. 

Пинекртон разказва как екипажът на самолета извадил огромни бутилки с кислород и започнал да прилага сърдечен масаж на онези, които имали нужда. Самият той имал нужда от кислородна маска след като изпаднал в "шок и започнал да се тресе".

"Имаше нещо наистина нередно с този полет. Притеснихме се, че няма достатъчно кислород. Не знам защо никой не приземи самолета по-рано", казва мъжът, който е категоричен, че ще търси обезщетение заради случилото се.

От летището в Единбург потвърждават за The Independent, че екипажът на самолета действително е оказвал първа помощ, а линейки са очаквали кацането на машината, за да се погрижат за нуждаещите се.

Според говорителя на Ryanair хората, които имали нужда от медицинска помощ, били само двама, а със самолета нямало абсолютно нищо нередно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase