Снимка: Reuters

На 30 септември бивши и настоящи световни лидери се сбогуваха с френския президент Жак Ширак. Той почина миналата седмица на 86-годишна възраст. Службата беше в църквата "Сан Сюлпис", която е втората най-голяма в Париж след катедралата Нотр Дам.

На литургията присъстваха и настоящата първа двойка на Франция – Еманюел Макрон и съпругата му Брижит. И двамата бяха облечени в черно, както подобава за случая. Въпреки това обаче имаше и критици, които забелязаха нещо нередно в тоалета на първата дама.
 
Проблемът беше в дължината на роклята, избрана от Брижит. Тя беше заснета на слизане от служебната кола и това, което разгневи критиците беше, че роклята ѝ се вдига прекалено много. Така папараците успяха да заснемат дългите крака на първата дама, което естествено предизвика коментари в социалните мрежи
 
Повечето от тях бяха, че това не е подходящо облекло за погребение. Други казваха, че Брижит е трябвало да сложи панталон или поне по-дълга рокля, която да не позволява такъв тип инциденти. Разбира се, имаше и хора, които защитиха избора на Брижит.
 
Според някои модни експерти, тя е компенсирала късата си рокля с дългото черно палто, с което беше облечена.
 
Още новини за мода четете в Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase