Снимка: Reddit

Преди няколко дни потребител на Reddit публикува снимка на мъж в Египет. Само в първите няколко часа коментарите са хиляди и почти всички казват едно – това е Стив Джобс.

Приликата е наистина фрапираща.

Гуруто почина от рак през 2011 година, но снимката е достатъчна за конспираторите да започнат нови спекулации – че това не е двойник на Джобс, а самият той. Според тях, той е инсценирал смъртта си и се е оттеглил да живее спокоен живот и то в Египет, страна, която геният харесвал много.

"Не съм много по конспиративните теории, но Джобс е достатъчно луд да направи нещо такова“, пише един от потребителите за Стив.

Наблюдателните потребители виждат много прилики с Джобс. Мъжът на снимката се е хванал за брадичката точно както създателят на Apple правеше докато бе дълбоко замислен. Носи бяла роба и е бос, докато Джобс винаги носеше черно поло и дънки, но и това бе прилика за конспираторите – гуруто имаше увлечение по будизма и спиритуалното и била логична.

Когато конспиративните теории се нагорещиха, потребителят, публикувал снимката в Reddit се намеси, за да отбележи, че мъжът е носил аналогов часовник, докато Джобс би носил Apple.

Според малкото скептични потребители, които не се хващат на конспиративната теория, ако Джобс бе жив, той никога не би оставил Apple да тръгне по пътя, който е избрал през последните години след смъртта му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase