Снимка: YouTube

Клинт Томсън преживял странен работен ден. Докато си карал по натоварено шосе в щата Вашингтон, самолет прелетял над полицейската му кола и... кацнал на пътя.

Съзирайки необичайната гледка, Томсън включва камерата в автомобила си, както и полицейските лампи и сигнализация и тръгва да преследва самолета. За щастие на пилота, червен светофар малко по-нагоре тъкмо е ограничил движението в едната лента.

Пилотът, Дейвид Аклам, управлявал едноместен самолет, но горивната му помпа отказала и той бил възпрепядстван да се върне на летището. За това му се наложило аварийно да спре на шосето. За щастие, няма ранени, а Аклам дори успява да спре на червения светофар малко по-надоло по улицата.

Тогава Томсън се приближава до машината, почуква на кабината, а Аклам излиза от нея. Двамата успяват да избутат самолета, за да не пречи на останалите автомобили. Федералната администрация по авиацията разследва случая.

"В моята 21-годишна кариера, това е първият път, в който включих радиото и казах, че самолет каца на пътя", заявява Аклам пред журналисти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase